Start

Köp hus i Spanien

Köp hus i Spanien

Några av världens bästa fotbollsklubbar kommer från Spanien. Är du själv ett stort fan av exempelvis Real Madrid, Barcelona eller Atlético och brukar åka till Spanien ofta för att se på ditt favoritlags matcher kan det vara en bra idé om du köper ett hus […]

Fixa belysningen på fotbollsplanen

Fixa belysningen på fotbollsplanen

Under högsommaren i Sverige är det ljust långt in på natten, men under större delen av året är det mörkt på både eftermiddag och kväll. Därför är det viktigt att er fotbollsplan är ordentligt upplyst, så att barn och vuxna kan träna och spela på […]

Omväxling förnöjer under fotbollens försäsong

Omväxling förnöjer under fotbollens försäsong

Det går inte riktigt att ta på, men det är något speciellt med lagsporter. Den här känslan att man gör saker tillsammans och att man kämpar mot gemensamma mål. Att vinna tillsammans är fantastiskt samtidigt som det är skönt att inte vara ensam vid snöpliga förluster. Den största lagsporten i världen är fotboll och har man väl spelat fotboll så har man full förståelse för varför den är störst!

Allt är inte guld och gröna skogar

Även om fotboll är otroligt roligt att spela så har den givetvis sina baksidor även om de positiva delarna väger upp med råge. Det jobbigaste är att vara fotbollsspelare på ganska hög nivå, till exempel division 2 eller 3. Där tar fotbollen väldigt mycket tid, men man får sällan någon lön eller möjligtvis en liten ersättning. Men gemenskapen man har och får i ett lag gör det ofta värt det. Även fotbollsskador är tyvärr en del av fotbollen och i stort sett alla spelare råkar ut för någon skada under sin karriär. Det innebär att man i stället får stå vid sidan och titta på när de andra spelar match och att man får stå med fötterna på ett gymgolv för att träna upp sin skadade kroppsdel.

Försäsongen

Fotbollens försäsong på iskalla konstgräsmattor med halvt stelfrusna bollar är trots allt i många fall betydligt bättre än för 25 år sedan då man även fick träna på grus under hela vintern. Under försäsongen lägger man den fysiska och spelmässiga grunden och då är det aldrig fel med lite träningstips så man tränar på rätt sätt.

För att få lite omväxling från försäsongens kalla träningspass kan det vara bra att lägga in ett par pass på gymmet. Eller varför inte förbättra hela klubbens faciliteter med ett eget gym? Det är en investering som kommer alla till glädje och det enda som behövs är ett gymgolv samt lite fria vikter eller maskiner. Man kan även välja att bara skaffa ett gymgolv och använda kroppen som motstånd. Det är trots allt skönare än att göra armböjningar och situps ute på den kalla gräsmattan.

Det finns dock en rolig sak med försäsongen, under förutsättning att klubbens ekonomi är bra. Det är att åka på träningsläger och svetsa samman laget för det som komma skall. Att få träna och umgås tillsammans under ett par dagar gör mycket för sammanhållningen i laget och är ett utmärkt tillfälle för nya spelare att komma in i gruppen på ett bra sätt.

Träningstips för din fotbollsklubb

Träningstips för din fotbollsklubb

Att spela fotboll i en klubb kan vara oerhört givande och utvecklande. Men ibland kan det vara svårt att som tränare vet exakt hur man ska lägga upp träningen för att ge spelarna de bästa möjliga förutsättningarna att bli så bra som möjligt. Här kommer […]

Resan i Europa League för Östersunds FK

Resan i Europa League för Östersunds FK

En klubb som verkligen dragit blickarna åt sig och som även var på väg på en fin resa mot den svenska toppen är Östersund. Laget från Jämtland tog Allsvenskan med storm och spelade en rolig och tilltalande fotboll med många bra spelare. Östersunds FK Östersund […]

Postitiva och negativa saker med att spela fotboll i en fotbollsklubb

Postitiva och negativa saker med att spela fotboll i en fotbollsklubb

Fotboll spelar en betydande roll i många människors liv på många olika sätt. Det vanligaste är att man är supporter till ett lag och följer det laget i med- och motgång. För andra är fotbollen en viktig del ur hälsosynpunkt, då man får en chans att röra på kroppen samtidigt som man gör något man tycker är kul. För personer vars fotbollskarriär är över kan det vara svårt att släppa taget om den sport man hållit kär i hela eller stora delar av sitt liv. Därför väljer man kanske att ta en roll som materialförvaltare, vaktmästare eller liknande i en fotbollsklubb för att komma så nära som möjligt utan att vara delaktig i själva spelet på planen.

Positiva saker med att inte spela fotboll i en fotbollsklubb

Den här rubriken kanske många nuvarande eller före detta fotbollsspelare har svårt att förstå. Men det finns ju faktiskt positiva saker med att inte spela fotboll längre. Ett exempel är att man kan ha på sig snygga fritidskläder när man går och tittar på lagets matcher istället för de obekväma matchtröjorna som exempelvis har en tendens att skava obehagligt mot bröstvårtorna.

En annan positiv sak med att inte spela fotboll längre och inte ens vara involverad i någon klubb över huvud taget, är den frihet och tid man plötsligt får. Som aktiv går flera kvällar i veckan åt till att träna och ofta försvinner delar eller hela lördagen eller söndagen till att spela match. Att spela match är givetvis det roligaste som fotbollsspelare, men att sitta på en buss eller åka bil i flera timmar för att ta sig till en bortamatch är inte särskilt underhållande. Istället kan man planera aktiviteter med familj, vänner och bekanta eller bara slappna av i hemmets lugna vrå.

Negativa saker med att inte spela fotboll i en fotbollsklubb

Det finns väldigt många saker som man med största sannolikhet kommer sakna när man väljer att lägga fotbollsskorna på hyllan. Det jag först och främst tänker på är snacket i omklädningsrummet, gemenskapen och lagandan. Att tillsammans kämpa mot samma mål och stötta varandra för att nå dit är väldigt kul och inspirerande. Visst händer det att man inte kommer överens med alla, men det måste man lägga åt sidan för lagets skull.

En annan sak som många saknar efter fotbollskarriären är känslan när det är dags för match. Precis innan och när väl domaren blåser igång matchen, så sprudlar adrenalinet i kroppen samtidigt som vinnarskallen kopplas på. Man kanske är världens lugnaste person vid sidan av fotbollen, men när det väl nalkas match så kan man bli som en helt annan människa, där det enda målet är att göra allt man kan för att lämna planen med tre poäng.

De tre största i Peru

De tre största i Peru

Fotbollen är stor i Peru, liksom i hela Latinamerika. Tyvärr är det svårt för ett land i Sydamerika att knipa en av konfederationens platser till fotbolls-VM eftersom konkurrensen utgörs av några av världens bästa fotbollsnationer. CONMEBOL, den sydamerikanska fotbollsfederationen, har bara fyra garanterade platser i […]

Kalmar FF

Kalmar FF

Kalmar fotbollsförening har en lång och gedigen historia men många vinster genom åren. De jobbade sig upp genom divisionerna och är idag ett lag som alla räknar med. Historia Kalmar FF bildades den 15 juni 1910 i Kalmar och spelade sin första match i Allsvenskan […]

Fotbollsklubben Chelsea FC

Fotbollsklubben Chelsea FC

Till följd av fotbollens stora popularitet har flera fotbollsklubbar mycket värdefulla varumärken. En toppklubb som tillhör världens högst värderade klubbar är den europeiska fotbollsklubben Chelsea FC. Med ett värde på över 2 miljarder dollar enligt Forbes är detta världens sjunde rikaste klubb. Med sina miljontals fans, ständigt utsålda läktare och flera framgångsrika säsonger i ryggen, är detta en drömklubb att spela i för de flesta fotbollsspelare. Allt från den namnrika startelvan till de gräsklippare som klipper gräset inne på hemmaplanen Stamford Bridge vittnar om hög kvalitet.

 

Laget är ett av de mest populära bland svenskar, och många åker på fotbollsresa till London för att se laget spela på den toppmoderna hemmaarenan Stamford Bridge. Faktum är att arenan är en av Europas absolut finaste sedan ombyggnationen under 1990-talet. I dagsläget har den drygt 42 000 sittplatser, denna höga åskådarkapacitet gör att det alltid är en härlig atmosfär under matcherna. Ett Stamford Bridge i full sång när Chelsea FC är i ledning är en fotbollsupplevelse utöver det vanliga. Entusiasmen kring laget är enorm.

 

Historien om Chelsea FC

Beslutet att grunda Chelsea FC togs den 3 mars 1905 på puben The Rising Sun (numera The Butcher’s Hook) längs Fulham Road i London. Därefter började avancemanget uppåt i ligorna. Exempelvis under 1915 spelade de FA Cup-final mot Sheffield United. Fem år senare nådde de en tredje placering i den engelska toppligan First Divison, vilket var klubbens dittills främsta resultat. De blev engelska ligamästare för första gången 1955.

De största framgångarna i klubbens historia har emellertid kommit under tiden som klubben ägts av den ryske oljemiljardären Roman Abramovitj. Han köpte klubben i början av 2003 och gjorde stora investeringar. Till följd av de nya investeringarna lyckades klubben knyta till sig flera toppspelare så som Claude Makélélé, Hernan Crespo, Joe Cole och Juan Sebastián Verón. Med det nya lagbygget lyckades man sedan ta flera topplaceringar i Premier League och Uefa Champions League. År 2005 tog man sin andra engelska ligamästartitel i klubbens historia. De lyckades även med bedriften att försvara titeln 2006. I augusti 2007 slog klubben även nytt ligarekord med 64 hemmamatcher i rad utan förlust. Framgångarna har fortsatt under 2010-talet. Exempelvis vann man Uefa Champions League 2013 samt tog sin sjätte ligatitel 2017.

Stjärnorna i dagens Chelsea FC

Det har varit stjärntätt i Chelsea genom åren, särskilt sedan Abramovitjs köp av klubben. Den främste målgörare genom tiderna i Chelseatröjan är Frank Lampard med hela 211 mål. Lampard lade av 2014 och har därefter lämnat över rollen som målgörare till bland andra Eden Hazard som sedan 2012 redan gjort över 100 mål i den blåvita dressen. Tekniske och snabbe Hazard räknas som en av världens främsta fotbollsspelare och är den främsta profilen i dagens Chelsea. Andra storstjärnor i startelvan är de båda fransmännen Olivier Giroud och N’Golo Kanté och brasilianaren Willian Borges da Silva.

Damfotboll

Damfotboll

Fotboll är nog en av de största sporterna i världen och det är inte endast killar som lockas att spela, utan även tjejer spelar mer fotboll nu än tidigare och dessutom spelas det på elitnivå och världsmästerskap. Damfotbollen har aldrig varit bättre OBOS tecknade 2018 […]


kale