Resan i Europa League för Östersunds FK

Resan i Europa League för Östersunds FK

En klubb som verkligen dragit blickarna åt sig och som även var på väg på en fin resa mot den svenska toppen är Östersund. Laget från Jämtland tog Allsvenskan med storm och spelade en rolig och tilltalande fotboll med många bra spelare.

Östersunds FK

Östersund är inte direkt känt för att vara en fotbollsstad eller en stad som fostrat många svenska fotbollsspelare. Men år 2015 tog laget sig för första gången från Superettan och upp i Allsvenskan. Som vanligt tippas nykomlingarna i botten och så var även fallet här. Dock slutade Östersund på en överraskande åttonde plats år 2016. Året därpå, 2017, lyckades laget sluta på en femte plats i Allsvenskan, vilket även innebar kvalspel till Europa League. Något klubben aldrig varit i närheten av tidigare. Men tränaren Graham Potter som numer tränar Premier League-klubben Brighton & Hove Albion FC, lyckades bra i kvalet och tog laget hela vägen till gruppspelet. Detta genom att bland annat slå det turkiska storlaget Galatasaray.

Gruppspelet i Europa League

I gruppspelet hamnar man i samma grupp som Athletic Bilbao (Spanien), Hertha Berlin (Tyskland) och Zorya Luhansk (Ukraina). Här tippas man ännu en gång bli tvärsist. Men efter två inledande segrar och ett lika resultat mot Athletic Bilbao så är utgångsläget väldigt bra inför gruppens returmöten. Efter en vinst, en oavgjord och en förlust i de avslutande tre matcherna går Östersund överraskande vidare från gruppen och tar sig till slutspelet i Europa League. Något som ger många miljoner in på klubbens konto.

Ekonomin är väldigt viktig för en fotbollsklubb och även för vanliga företag. Behöver man dock ett lån kan hitta förmånliga lån hos Fakturino och även jämföra de olika lånens villkor.

Slutspelet i Europa League

Nu är Östersund på en nivå som de verkligen aldrig varit i närheten av. Helt plötsligt delar laget scen med kända och välmeriterade lag som AC Milan, Borussia Dortmund, Atletico Madrid och Marseille. Men lotten föll på ett annat storlag, nämligen självaste Arsenal från England. I första mötet på hemmaplan förlorar dock Östersund stort med 0-3, och de missar dessutom en straff i matchens slutminuter. Med andra ord väntar en oerhört svår bortamatch och det ska mycket till för att kunna vända på underläget på Emirates Stadium. Dock gör Östersund två mål på två minuter och går upp i en överraskande ledning med 2-0. Hoppet väcks till liv, men 20 minuter senare gör Arsenal 1-2, vilket också blir slutresultatet. Östersunds Europaresa är över. Men man har vunnit mycket respekt och kärlek både i Sverige och utomlands. Det offensiva spelet mot bevisat duktiga lag gav mycket frukt och en förbättrad ekonomi. Det är sällan ett svenskt lag lyckas så bra i Europa så det är fantastiskt kul när det sker.kale