Omväxling förnöjer under fotbollens försäsong

Omväxling förnöjer under fotbollens försäsong

Det går inte riktigt att ta på, men det är något speciellt med lagsporter. Den här känslan att man gör saker tillsammans och att man kämpar mot gemensamma mål. Att vinna tillsammans är fantastiskt samtidigt som det är skönt att inte vara ensam vid snöpliga förluster. Den största lagsporten i världen är fotboll och har man väl spelat fotboll så har man full förståelse för varför den är störst!

Allt är inte guld och gröna skogar

Även om fotboll är otroligt roligt att spela så har den givetvis sina baksidor även om de positiva delarna väger upp med råge. Det jobbigaste är att vara fotbollsspelare på ganska hög nivå, till exempel division 2 eller 3. Där tar fotbollen väldigt mycket tid, men man får sällan någon lön eller möjligtvis en liten ersättning. Men gemenskapen man har och får i ett lag gör det ofta värt det. Även fotbollsskador är tyvärr en del av fotbollen och i stort sett alla spelare råkar ut för någon skada under sin karriär. Det innebär att man i stället får stå vid sidan och titta på när de andra spelar match och att man får stå med fötterna på ett gymgolv för att träna upp sin skadade kroppsdel.

Försäsongen

Fotbollens försäsong på iskalla konstgräsmattor med halvt stelfrusna bollar är trots allt i många fall betydligt bättre än för 25 år sedan då man även fick träna på grus under hela vintern. Under försäsongen lägger man den fysiska och spelmässiga grunden och då är det aldrig fel med lite träningstips så man tränar på rätt sätt.

För att få lite omväxling från försäsongens kalla träningspass kan det vara bra att lägga in ett par pass på gymmet. Eller varför inte förbättra hela klubbens faciliteter med ett eget gym? Det är en investering som kommer alla till glädje och det enda som behövs är ett gymgolv samt lite fria vikter eller maskiner. Man kan även välja att bara skaffa ett gymgolv och använda kroppen som motstånd. Det är trots allt skönare än att göra armböjningar och situps ute på den kalla gräsmattan.

Det finns dock en rolig sak med försäsongen, under förutsättning att klubbens ekonomi är bra. Det är att åka på träningsläger och svetsa samman laget för det som komma skall. Att få träna och umgås tillsammans under ett par dagar gör mycket för sammanhållningen i laget och är ett utmärkt tillfälle för nya spelare att komma in i gruppen på ett bra sätt.kale