Träningstips för din fotbollsklubb

Träningstips för din fotbollsklubb

Att spela fotboll i en klubb kan vara oerhört givande och utvecklande. Men ibland kan det vara svårt att som tränare vet exakt hur man ska lägga upp träningen för att ge spelarna de bästa möjliga förutsättningarna att bli så bra som möjligt. Här kommer därför några tips på vad man kan tänka på när det kommer till träningen i en fotbollsklubb.

Låt träningen likna match

För det första är det bra att se till att mycket av träningen i fotbollsklubben liknar matchspel så mycket som möjligt. Det kan vara bra att till exempel spela smålagsspel eller riktig match på träningen. Man kan då ta vara på chansen att avbryta spelet då och då och till exempel peka på taktiska detaljer som man som tränare tycker att spelarna ska tänka på. Spelförståelsen är bland det viktigaste för spelarna att utveckla och den är också väldigt svår att träna på på andra sätt än att spela tillsammans med andra. Därför är det viktigt att man tar tillvara på fotbollsträningen med klubben som ett sätt att utveckla denna.

Håll en proffsig nivå

För det andra är det viktigt att spelarna känner sig självsäkra och proffsiga på träningen. Detta kan man som tränare se till bland annat genom att ordna med matchande träningsset och andra kläder till spelarna som gör att de kan utföra saker som fysträning utanför den gemensamma träningen. Detta kommer att göra att spelarna känner att träningen är på allvar, stärka deras självförtroende och få dem att prestera bättre. En annan sak man kan tänka på är att hålla nivån på inställningen till träningen på en hög nivå och till exempel inte skämta bort olika övningar. Därmed inte sagt att man inte får ha roligt, men att visa på att träningen ska tas seriöst och att fokus ligger på utveckling är viktigt som tränare.

Sammanfattningsvis kan man alltså säga att det finns många olika saker man som tränare kan göra för att få till en så bra fotbollsträning som möjligt. Det behöver alltså inte vara så svårt som man kanske först tänker att skapa en träning som håller riktigt hög nivå.kale