Postitiva och negativa saker med att spela fotboll i en fotbollsklubb

Postitiva och negativa saker med att spela fotboll i en fotbollsklubb

Fotboll spelar en betydande roll i många människors liv på många olika sätt. Det vanligaste är att man är supporter till ett lag och följer det laget i med- och motgång. För andra är fotbollen en viktig del ur hälsosynpunkt, då man får en chans att röra på kroppen samtidigt som man gör något man tycker är kul. För personer vars fotbollskarriär är över kan det vara svårt att släppa taget om den sport man hållit kär i hela eller stora delar av sitt liv. Därför väljer man kanske att ta en roll som materialförvaltare, vaktmästare eller liknande i en fotbollsklubb för att komma så nära som möjligt utan att vara delaktig i själva spelet på planen.

Positiva saker med att inte spela fotboll i en fotbollsklubb

Den här rubriken kanske många nuvarande eller före detta fotbollsspelare har svårt att förstå. Men det finns ju faktiskt positiva saker med att inte spela fotboll längre. Ett exempel är att man kan ha på sig snygga fritidskläder när man går och tittar på lagets matcher istället för de obekväma matchtröjorna som exempelvis har en tendens att skava obehagligt mot bröstvårtorna.

En annan positiv sak med att inte spela fotboll längre och inte ens vara involverad i någon klubb över huvud taget, är den frihet och tid man plötsligt får. Som aktiv går flera kvällar i veckan åt till att träna och ofta försvinner delar eller hela lördagen eller söndagen till att spela match. Att spela match är givetvis det roligaste som fotbollsspelare, men att sitta på en buss eller åka bil i flera timmar för att ta sig till en bortamatch är inte särskilt underhållande. Istället kan man planera aktiviteter med familj, vänner och bekanta eller bara slappna av i hemmets lugna vrå.

Negativa saker med att inte spela fotboll i en fotbollsklubb

Det finns väldigt många saker som man med största sannolikhet kommer sakna när man väljer att lägga fotbollsskorna på hyllan. Det jag först och främst tänker på är snacket i omklädningsrummet, gemenskapen och lagandan. Att tillsammans kämpa mot samma mål och stötta varandra för att nå dit är väldigt kul och inspirerande. Visst händer det att man inte kommer överens med alla, men det måste man lägga åt sidan för lagets skull.

En annan sak som många saknar efter fotbollskarriären är känslan när det är dags för match. Precis innan och när väl domaren blåser igång matchen, så sprudlar adrenalinet i kroppen samtidigt som vinnarskallen kopplas på. Man kanske är världens lugnaste person vid sidan av fotbollen, men när det väl nalkas match så kan man bli som en helt annan människa, där det enda målet är att göra allt man kan för att lämna planen med tre poäng.kale