Svenska fotbollsklubbar med många fans – Djurgårdens IF

Svenska fotbollsklubbar med många fans – Djurgårdens IF

Djurgårdens IF, klubben som av väldigt många ses som lillebror av de två tvillingklubbarna från Stockholm. Precis som AIK så grundades Djurgårdens IF i Stockholm år 1891 och ämnade först att ägna sig åt en rad olika sporter. Precis som AIK är det numera framförallt fotbollen som drar storpublik även om ishockeyn även den, rönt stora framgångar genom åren. När det kommer till klubbens popularitet ute i landet råder det inga tvivel om att klubben är en av de större i landet. Många människor även utanför huvudstaden beslutade sig för att följa klubben under dennas väldigt framgångsrika period under början av 2000-talet. Även om klubbens fanskara inte kan mäta sig i antal med varken AIK:s eller Hammarbys så tillhör klubben ändå en av de största i Sverige.

Djurgårdens historia

Precis som sin storebror så har Djurgården 10 SM-guld. 3 av vilka kom under början på 2000-talet då laget innehöll landslagsstjärnor som Kim Källström, Johan Elmander och Andreas Isaksson. Laget spelade på den tiden en väldigt attraktiv fotboll och fick därigenom väldigt stora sympatier även från andra än dem som själva bor i huvudstaden.

Djurgårdens fans

Djurgårdens fanklubb kallas järnkaminerna och även om de inte når upp till AIK:s eller Hammarbys diton så tillhör de de större inom landet.kale