Svenska fotbollsklubbar med många fans – Malmö FF

Svenska fotbollsklubbar med många fans – Malmö FF

Mesta mästarna Malmö FF, numera även en av Sveriges populäraste klubbar. Länge var Malmö på efterkälken när det kom till supporterfölje. Klubben vann visserligen då och då ett SM-guld men utan lokala konkurrenter så uteblev den riktiga hypen bland Malmöborna. Det var egentligen först när Helsingborg tog sig upp i Allsvenskan och Malmö återfick ett stort derby som läktarna började fyllas igen. Numera, med egen arena och ofantliga framgångar så hör även Malmös publiksiffror till landets främsta.

Klubbens historia

Malmö behöver egentligen ingen presentation för den som intresserar sig för svenska fotboll. Med 20 SM-guld så är Malmö utan tvekan Sveriges mest framgångsrika klubb. Under de senaste åren så har klubben även deltagit i Champions Leagues gruppspel vilket har gjort att supportrar även utanför rikets tredje största stad har fått upp ögonen för klubben.

Malmö FFs fans

Svenska mästarnas fans är inte flest inom landet men tillhör utan tvekan toppen. Även utanför staden så växer deras popularitet och det är inte ovanligt att man upptäcker unga fans på skolgårdarna landet över. Den största organisationen heter MFF Support och fungerar som en paraplyorganisation för andra individer och grupperingar på Malmös läktare.kale