Se till att din hobby är miljövänlig

Se till att din hobby är miljövänlig

Ett stort problem i dagens samhälle är att vi i vardagen är beroende av sådant som påverkar klimatet negativt. Som fotbollsintresserade tänker vi kanske att det inte är så farligt för miljön om man åker och kollar en match då och då. Men faktum är att om alla ska ta bilen till idrottsplatsen så blir det ganska mycket utsläpp ändå, bara för att kolla på en match. Sedan är det ju så att man oftast åker och kollar på flera matcher under ett helt år. Därför kommer det här några tips på vad du kan göra för att vara en mer klimatsmart fotbollsmänniska.

Samåk med dina vänner till matchen

Det kan vara smart att snacka ihop sig med polarna och bara köra en bil till matchen. Det allra bästa skulle ju vara om någon har en elbil, men om inte det är fallet så är det ju bättre att en bil kör istället för fem. Sedan kan man ju turas om att köra om det är så att någon i gänget är sugen på att ta en öl till matchen, det är ju också ett plus!

Andra alternativ som man kan överväga

Låt bilen stå hemma när det är fint väder ute och ta cykeln istället. Det beror såklart på hur långt det är till fotbollsplanen, men se det som bra motion vilket kommer göra dig gott. Om det regnar och man inte är så sugen på att cykla så kan man ju oftast ta bussen. Det här är väldigt smidigt på de flesta ställena! Sedan kan man ju promenera också, det är ju ett väldigt enkelt och billigt alternativ som är bra för både kroppen och miljön.

Lägg upp en plan

Om man tänker att man ska ta dagen som den kommer så blir det lätt hänt att man är upptagen med annat när det väl är dags att sätta sig på cykeln eller börja promenera. Det kan då vara enkelt att man tänker att idag tar jag bilen för att det är enklare. Men som sagt, det är onödigt och dåligt för miljön att hålla på så här i det långa loppet. Så planera väl så att du har tid att cykla eller gå till matchen. Sedan kan man såklart någon gång ibland ta bilen, det är ju inget fel med det. Ibland blir det stressigt i vardagen och då ska man såklart göra det som känns bäst. Men tänk på att många bäckar små kan göra stor skillnad i slutändan. Kanske ska du gå med i föreningen och försöka skapa en kampanj för samåkning eller bonus till alla som tar cykeln till matchen? Fantasin är det enda som sätter gränserna.kale