Utomeuropeiska fotbollsklubbar med många – LA Galaxy

Utomeuropeiska fotbollsklubbar med många – LA Galaxy

Fotboll, fans och USA är ord som väldigt många europeiska fans av sporten drar sig för att ta i sin mun samtidigt. Frågan är om det inte är dags att ändra på den inställningen. Den amerikanska l ligan har hållit igång sedan den startades 1996, i kölvattnet på den fantastiska framgången som VM i USA var för sporten i landet. Av de klubbar som var med och startade ligan 1996 finns 8 stycket representerade än idag. Några av dem har hunnit med att bygga upp en trogen fansskara och en väldigt bra läktarkultur. Ett av de tydligaste exemplen är LA Galaxy från Los Angeles.

LA Galaxys historia

Grundat 1996 som en av orginalklubbarna så har LA Galaxy haft lång tid på sig att etablera sig som ett av stadens stora lag och klubben har gjort det med bravur. Lagets hemmastadion, StubHub Center tar ca 27 000 åskådare och läktarna är välfyllda oavsett vilka som kommer på besök. Klubben har varit bra på att plocka in internationellt gångbara namn och David Beckham, Steven Gerrard och nu senast Zlatan Ibrahimovic har alla spelat här.

LA Galaxys fans

Den amerikanska fankulturen skiljer sig mycket mot den europeiska. I USA är sport mer av ett heldagsevent för hela familjen. Det gör dock inte upplevelsen sämre.kale