Europeiska fotbollsklubbar med många fans – AC Milan

Europeiska fotbollsklubbar med många fans – AC Milan

90-talets absoluta giganter av europeisk fotboll, AC Milan tillhör fortfarande de klubbar i Europa som har flest fans världen över. Säg AC Milan och nästan varje fotbollsupporter världen över får något drömskt i blicken. Oavsett vilken generation man tillhör så finns det alltid stora spelare att minnas. För de äldre generationerna så fanns svenska legendarer som Nils Liedeholm och Gunnar Gren att se upp till. För dem som växte upp under 80-, och 90-talen var Milans eleganta fyrbackslinje en personifiering av taktisk exelens och för de yngre förmågorna fanns under de senaste åren fantastiska underhållare som Ronaldinho och Ibrahimovic i Milano.

AC Milan historia

Bland världsberömda modemässor och fantastiskt kulturutbud trängs inte mindre än två utav Italiens mest berömda lag. Ett av dem är AC Milan. Milanos mest framgångsrika lag har vunnit det italienska mästerskapet inte mindre än 18 gånger och den finaste av de europeiska cuperna, mästarcupen/Champions League inte mindre än 7 gånger. Storheter som Baresi, Maldini och Ibrahimovic har spelat här.

AC Milans fans

Som ett av världens populäraste lag har Milan naturligtvis en enorm följarskara. Både inom Italien och utanför dess gränser är den svartröda tröjan omåttligt populär och klubben vinner ständigt nya fans över hela jorden.kale