Utomeuropeiska fotbollsklubbar med många fans – Zamalek SC

Utomeuropeiska fotbollsklubbar med många fans – Zamalek SC

När man säger afrikansk fotboll så tänker de flesta på de framgångsrika landslagen från kanske framför allt Ghana och Senegal. Klubbfotbollen som nämns brukar ofta vara den i Sydafrika där klubbar som Sundowns och Chiefs dominerar. Vad många dock inte vet är att man i Afrika har en av världens mest framgångsrika klubbar i Zamalek SC, och att denna klubb följs av hundratusentals fanatiska fans.

Zamaleks historia

Zamalek är Egyptens största och mest framgångsrika klubb. Man bildades 1905 och blev snabbt en stormakt på landets inhemska fotbollsscen. Snart kom även de internationella framgångarna och till dags dato så har klubben spelat hem den afrikanska motsvarigheten till Europas Champions League, CAF Champions League hela fem gånger. Klubben grundades 1911 och spelar på Cairo National Stadion som tar ca 75 000 fans.

Zamaleks fans

Hemmastadion i Cairo rymmer inte mindre än 75 000 åskådare och det finns sällan speciellt många platser kvar när matchen sparkas igång. Laget är omåttligt populärt i Egypten och följs av väldigt många supportrar, både inom landets gränser och utanför de samma. Klubbens omtalade Ultras kallas för de vita riddarna. De är kända för sina stora pyrotekniska uppvisningar.kale